GoPro-Hero10-Black

Noua camera de actiune GoPro Hero10 Black, actiune la superlativ.

Am băgat în priza și am testat camera de acțiune GoPro Hero10 Black. Pot sa va spun de la început ca este o plăcere sa o folosești si ca oferă o experiența super calitativa in segmentul ei.

Noul procesor proprietar GP2 (predecesorul său, GP1, există de când HERO6 a fost lansat în 2017) este mult mai rapid la pornire dar si in ambele moduri de procesare, video sau foto, iar sensibilitatea la atingere a ecranului este comparabila cu cea a unu smartphone performant.

Masca de protecție pentru obiectiv este înlocuibilă si rezistentă la zgârieturi, ceea ce reprezintă un mare avantaj in durabilitate.

GoPro Hero10 este dotata cu ecrane LCD față și spate, cel din spate fiind si ecran tactil iar tehnologiile Wi-Fi si Bluetooth sunt folosite pentru a conecta camera cu alte dispozitive gen telefon sau tableta prin intermediul aplicației GoPro Quik, iar funcția de GPS adaugă informații suplimentare ca distanta, altitudine, viteza si accelerație pentru fiecare video sau poza.

Bateria reîncărcabilă de 1720 mAh Litiu-Ion este identica cu cea de pe GoPro Hero 9 dar exista o varianta de baterie „Enduro” de capacitate extinsa, în cazul în care aveți nevoie de timpi de funcționare mai mari.

Durata de viată a bateriei livrate in cutie este in general buna dar diferă in funcție de setările aplicate si de rezoluție:

5K / 30fps – 91 min

4K / 60fps – 72 min

4K / 30fps – 95 min

2.7K / 60fps – 90 min

1080p / 240fps  -77 min

1080p / 60fps – 97 min

1080p / 24fps – 145 min

GoPro Hero10  este rezistenta la scufundări  pana la 10m si modul de filmare poate fi ajustat digital intre următoarele setări:

SuperView (16 mm)

Wide (16-34 mm)

Linear + Horizon Leveling (19-34mm)

Linear (19-39mm)

Narrow (27 mm)

Senzorul este unul de 1/2.3″ cu focala de f/2.5 ce oferă fotografii de 23 MP HDR

si video după cum urmează:

rezoluție de 5.3K la 60 fps cu aspect 16:9

rezoluție de 4K 120 la fps cu aspect 16:9 sau la 60 fps cu aspect 4:3

rezoluție de 2.7K la 240 fps cu aspect 16:9 sau la 60 fps cu aspect 4:3

rezoluție de 1080p la 240 fps cu aspect 16:9

Camera GoPro Hero10   poate salva si fotografii in format RAW pentru a fi prelucrate ulterior. M-am jucat între RAW și SuperPhoto cu câteva cadre la apus și calitatea imaginii a fost superbă. Intervalul dinamic pentru a scoate detaliile din umbre și lumini a fost fantastic. Dacă sunteți un utilizator profesionist, vă recomand să fotografiați în modul RAW pentru a profita la maximum de cei 23 de mega pixeli.

Ea ne aduce si noi algoritmi pentru maparea tonurilor și reducerea zgomotului aceștia fiind responsabili pentru creșterea calității imaginilor. Reproducerea culorilor este fidelă fără să arate neutru iar tonurile naturale sunt profunde. Nivelul contrastului este bine delimitat în scenele extreme cu o lumină de fundal sau o sursă de lumină puternică, deși in câteva cadre HDR zonele de umbră au fost amplificate.

La capitolul lumina slaba nu consider ca considera că GoPro 10 împinge camerele de acțiune spre a nouă era dar exista si aici puncte de menționat: zgomotul nu este atât de problematic  iar detaliile exista in toate cadrele.

Există si 3 profiluri de culoare diferite pentru filmare: Plat, Natural și Vibrant si 3 presetări video: standard, activity si cinematic

Codecurile folosite sunt H.264 pentru compatibilitate si/sau HEVC pentru o mai buna rata de compresie.

GoPro Hero10 este dotata cu stabilizare video superioara prin tehnologia HyperSmooth 4.0. Înregistrările video cu HyperSmooth 4.0 sunt aproape de calitatea stabilizării tip gimbal, cu posibilitatea de a menține linia orizontului pana la o inclinare de maxim 45 de grade.

TimeWarp Video 3.0  (Auto, 2x, 5x, 10x, 15x, 30x)

Vă permite să capturați videoclipuri de tip timelapse cu stabilizare în timp ce vă deplasați. Viteza se poate mari de până la 30 de ori pentru a transforma activitățile mai lungi în momente intense.

SuperPhoto HDR vă oferă automat cele mai bune fotografii; analizează automat scena și aplică în mod inteligent cea mai bună procesare a imaginii. SuperPhoto este procesat direct în cameră si poate alege dintre modurile presate (Interval dinamic ridicat HDR, Maparea tonurilor, Reducerea zgomotului in mai multe cadre sau nu aplica nici o procesare)

NightLapse Video (Auto, 4s, 5s, 10s, 15s, 20s, 30s, 1m, 2m, 5m, 30m, 60m) efectuează o serie de fotografii la anumite intervale și timpi de expunere. Utilizați NightLapse în medii cu lumină scăzută, cum ar fi cerul noaptea.

Mod cameră web, Streaming live în 1080p înseamnă sa împărtășiți povestea in timp ce o trăiți cu o transmisie live hands-free pe Facebook, YouTube din aplicația GoPro Quik sau de pe desktop cu funcția de camera web.

Looping Max, 5m, 20m, 60m, 120m. 347 / 5,000. Videoclipul în buclă permite înregistrarea video continuă cu suprascriere si este perfect pentru situațiile în care crezi că ceva important se va întâmpla dar nu sunteți sigur dacă/când se va întâmpla

HindSight este o caracteristică care poate capta până la 30 de secunde video înainte de a apăsa butonul declanșator. Aceasta vă permite să înregistrați momente cheie chiar și după ce se s-au întâmplat.

LiveBurst surprinde o rafală de fotografii atât cu 1,5 secunde înainte, cât și 1,5 secunde după ce butonul declanșator este apăsat.

Scheduled capture vă permite să setați GoPro să se pornească automat și sa efectueze o fotografie cu până la 24 de ore înainte.

Utilizați „duration capture” pentru a seta cât timp înregistrează GoPro înainte de a se opri. Este disponibil în modurile Video, TimeWarp, Time Lapse și Night Lapse în trepte de la 15 secunde la 3 ore.

Control vocal. 16 comenzi vocale simple vă permit să începeți înregistrarea videoclipurilor, sau să faceți o fotografie și multe altele Aceste comenzi sunt: GoPro Capture, GoPro Stop Capture, GoPro Start Recording, GoPro Stop Recording, GoPro HiLight,G oPro Take a Photo, GoPro Shoot Burst, GoPro Start Time Lapse ,GoPro Stop Time Lapse ,GoPro Turn Off, GoPro Video Mode, GoPro Photo Mode, GoPro Time Lapse Mode.

8x Slo-Mo. GoPro Hero10 este capabila să înregistreze videoclipuri de 5,3K la 60fps și videoclipuri 4K la 120fps. Deci, puteți obține filmări cu încetinitorul cu această cameră chiar și la cele mai înalte rezoluții

Controlați expunerea apăsați pe ecranul tactil până când un contur pătrat apare la mijlocul ecranului. Trageți pătratul sau atingeți o zonă pe care doriți să o utilizați pentru a seta nivelul de expunere. Atingeți „Auto Exposure” pentru a o schimba în „Locked Exposure”.

Protune. Ca și edițiile Black de dinainte, GoPro Hero10 are, de asemenea, o suită de setări avansate pe care le puteți utiliza pentru a regla setările pentru înregistrarea video și fotografii. Când treceți la modificarea setărilor presetate, puteți să derulați în jos pentru a vedea opțiunile Protune Bitrate, Color, White Balance, Manual Exposure, ISO Limit, Sharpness, Exposure Compensation, Raw Audio Track, Wind, Auto Audio Mode Group. Aceste setări se vor demonstra utile pentru utilizatorii avansați care doresc control manual asupra filmărilor sau fotografiilor, asemănător unui aparat DSLR.

Pentru cei care nu vor sa isi bata capul cu incercarea tuturor setarilor iata cele mai bine setari pentru urmatoarele moduri:

Documentar, Vlog: Rezolutie: 5.3K-30, Obiectiv: WIDE, LINEAR, LINEAR + HL, HyperSmooth: High

POV: Rezolutie: 5K 4:3-30 | 4K 4:3-60 | 2.7K 4:3-120, Obiectiv: WIDE or LINEAR or LINEAR + HL, HyperSmooth: Standard

Cine: Rezolutie 5.3K-60, Obiectiv: WIDE or LINEAR, HyperSmooth: Standard

Slow-Mo Rezolutie: 4K-120 | 2.7K-240 | 2.7K 4:3-120, Obiectiv: WIDE or LINEAR, HyperSmooth: Standard

Luminozitate scazuta: Rezolutie 4K-30 | 1080-60, Obiectiv: WIDE HyperSmooth: High

Night Lapse: Mode: Night Lapse Video, Rezolutie: 4K 4:3, Obiectiv: Wide, Diafragma: 30s|15s

Un lucru important pe care vreau sa îl subliniez este faptul că nu am întâlnit blocări sau înghețări in utilizare si pentru asta va sfătuiesc sa actualizați cu cel mai recent firmware disponibil.

In acest moment camera are trei moduri de utilizare: Performanță video maximă, Baterie extinsă și modul Trepied/Staționar. Folosind ultima setare, GoPro spune că Hero 10 va putea înregistra următoarele lungimi de clip într-o cameră de 25°C fără flux de aer:

5.3K/60 fps 29 minute

5.3K/30 fps 44 minute

4K/120 fps 26 de minute

4K/60 fps 63 minute

4K/30 fps 50 de minute

Eu am folosit un card de la SanDisk EXTREME PRO microSDXC de 128 Gb cu urmatoarele specificații (A2 C10 V30 UHS-I U3)

În cele din urmă, este clar că GoPro Hero10 este cea mai bună GoPro. Schimbările chipset-ului permit frame rate-uri ridicate la rezoluții mai mari și o mai bună stabilizare. Gama de neegalat de accesorii, excelenta aplicație Quik pentru gestionare & editare și multitudinea de formate video pline de pixeli fac această cameră de acțiune sa devina o alegere tentanta.


Contra:

Camera este puțin cam grea.

Durata de viată a bateriei ar putea fi mai buna.

Sunetul din microfonul frontal este puțin cam încet și nu este grozav în medii cu vânt puternic sau aglomerate.

Pro:

Stabilizare excelenta a imaginii.

Modul 4K/120p.

Cele doua ecrane.

Noul procesor GP2

Pentru alte intrebari despre camera puteti folosi pagina de contact sau puteti lasa un comentariu mai jos. Multumesc


gopro10_box

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
alexescu