lampa_uv

Lampa pentru dezinfectare cu lumina UV

Lumina ultravioletă (UV) este o formă de lumină invizibilă pentru ochiul uman. Ocupă partea din spectrul electromagnetic dintre razele X și lumina vizibilă. Soarele emite lumină ultravioletă, cu toate acestea, cea mai mare parte este absorbită de stratul de ozon al pământului.

Spre deosebire de metodele chimice de dezinfecție, lumina UV neutralizează rapid și eficient microorganismele printr-un proces fizic. Când bacteriile, virușii și protozoarele sunt expuse la lungimi de undă germicide ale luminii UV, acestea devin incapabile să se reproducă și își pierd puterea de a infecta.

O caracteristică unică a luminii UV este gama sa de lungimi de undă specifice, între 200 și 280 de nanometri care sunt considerate germicide, adică au capacitatea de a inactiva microorganisme precum bacteriile, virușii și protozoarele.

Lumina UV-C s-a dovedit a fi eficientă împotriva organismelor patogene, inclusiv a celor responsabile de holeră, poliomielită, tifoidă, hepatită și alte boli de origine bacteriană, virală și parazitară. Razele UV-C Elimină până la 99,9% dintre viruși și bacterii.

Aceasta lampa are un senzor de poziție, produsul se oprește automat dacă este întors în sus pentru a împiedica razele UV să ajungă în ochi, e are si un comutator cu protecție pentru copii (aparatul va porni după apăsarea întrerupătorului timp de 3 secunde) si este furnizata cu ochelari de protecție UV.

Aceasta lampa este dotata cu un bec cu vapori de mercur ce emite lumina UV la 254 nanometri si funcționează la 2000 microWatti/cm² pentru eficiență în 10-20 de secunde.

Ea este ideala pentru toate suprafețele și obiectele fragile: telefon, tastatură de calculator, tabletă, monitor, fotolii, masă, material textil, mască, etc…

Eu am încercat sa o pornesc cu 4 acumulatori eneloop AAA de 1.2V dar nu a pornit așa ca am încercat cu 4 baterii alcaline si a funcționat perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
alexescu