CES2022-logo

Noutati de la targul de tehnologie CES 2022 din Las Vegas.

Pentru ca tot s-a terminat CES 2022 (CES este un târg anual organizat de CTA în ianuarie în Las Vegas USA, evenimentul găzduiește de obicei prezentări de produse și tehnologii noi din industria electronică de tech) va propun sa citiți mai jos câteva dintre cele mai interesante lansări de produse sau probabile lansări din domeniul IT/TECH din anul acesta:


Apple Universal Control

Compania a anunțat anul trecut că următoarele versiuni ale sistemelor sale de operare iOS și MacOS vor permite utilizatorilor să controleze un Mac și un iPad de la o singura tastatură și un mouse cu posibilitatea de a muta cursorul direct de pe iPad pe Mac dar si de a efectua drag & drop intre dispozitive.   

Apple iPhone 14.

Ca de obicei, Apple nu vorbește despre iPhone-urile de anul viitor dar se așteaptă ca Apple să înceapă anul prin lansarea unui dispozitiv de buget, a treia versiune de iPhone SE. Dar apoi următoarea generație de iPhone-uri ar trebui să sosească în septembrie cu o veste mare: nu va mai fi si o varianta Mini.

Monitorul Samsung’s Odyssey Ark

Un monitor curbat imens cu o diagonala de 55 inch, rezoluție 4K si aspect 16:9 care beneficiază de un suport reglabil pe înălțime cu pivotare. Acest nou tip de monitor rotativ în stil cockpit vertical oferă o nouă experiență de joc și permite orientarea portret sau peisaj pentru configurații ce necesita mai multe ferestre. Monitorul dispune, de asemenea, si de un controler wireless pentru a gestiona iluminarea și setările.

Laptopul Asus ROG ZEPHYRUS G14 (2022)

Un update așteptat la unul dintre cele mai performante laptopuri de 14” pentru gaming care aduce următoarea configurație:

AMD Ryzen™ 9 6900HS Mobile, AMD Radeon™ RX 6800S 8GB GDDR6, ROG Nebula Display 14-inch WQXGA (2560 x 1600) 16:10 anti-glare display, DCI-P3:100%, Refresh Rate:120Hz, Response Time:3ms, 16GB DDR5-4800 SO-DIMM, 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0 SSD.

Urmează sa aflam si prețul de vânzare 😊

Sony PlayStation VR2

Construite pentru PlayStation 5, noul headset PlayStation VR2 și controller Sense de la Sony vor profita de puterea de procesare a noii console pentru a oferi o experiență de înaltă rezoluție în comparație cu modelul anterior. Noul set este plin cu funcții de ultimă generație, cum ar fi un afișaj 4K OLED HDR cu funcție de urmărirea ochilor pentru un realism îmbunătățit. Noile controlere Sense VR oferă mai multă fidelitate fără a avea nevoie de o cameră îndreptată către jucători, similar controlerelor găsite pe căștile VR Oculus Quest 2 de la Facebook.

Facebook Watch

Primul ceas inteligent de gigantul Facebook  ar trebui să sosească la jumătatea anului 2022. Detaliile sunt încă rare (poate că se va numi Meta Watch?) dar primele zvonuri vorbesc despre o configurație cu cameră duală pentru realizarea selfie-urilor „la încheietura mâinii” și pentru securitate biometrică. Se vorbește chiar despre un afișaj extensibil in exteriorul ceasului dar aproape toți analiștii sunt de acord că, dacă Meta se va lansa in lumea smartwatch-urilor o va face un stil mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
alexescu